Rätt behandling för rätt ändamål

Kanske har du funderat på någon typ av skönhetsbehandling för ett specifikt område på kroppen, men inte riktigt bestämt vad som kanske känns bäst för dig. Då har du kommit helt rätt! I det här inlägget har vi valt att lista några vanliga och populära behandlingar och ingrepp som går att göra på klinik. Det kanske gör att du får en bättre inblick och kan göra ett enklare val. Det viktigaste är att alltid gå till en klinik som har utbildade läkare och är certifierade för arbetet. Därför rekommenderar vi Klinik Estetik i centrala Stockholm som har rätt kunskap och erfarenhet för att utföra det du önskar. Börja alltid med att boka in en första konsultation för att komma fram till vilken behandling eller vilket ingrepp som är det bästa valet för dig sett till det resultat du önskar uppnå. Här kommer listan!

  • Bröstlyft är ett ingrepp som gör det namnet antyder, lyfter brösten. Det här är något som en del väljer att göra när de känner att brösten har mist sin form vilket brukar kunna vara efter en graviditet och amning eller vid viktnedgång. Bröstlyft är ett vanligt förekommande ingrepp som går ut på att återskapa bröstens tidigare form och fasthet. Det görs oftast genom att överflödig hud tas bort och det går att kombinera bröstlyftet med andra estetiska ingrepp så som implantat.
  • ILP för hårborttagning är en av de mest förfrågade och effektiva estetiska behandlingarna. Det är tack vare många års forskning som den senaste tekniken nu kan ge ännu mer effektiva resultat än tidigare. Idag ges resultat med upp till 90% permanent hårborttagning.
  • Microneedling med Dermapen är en ansiktsbehandling som har blivit väldigt populär de senaste åren. Behandlingen går ut på att med mikronålar skapa kontrollerade skador i huden. Kanske låter det som en dum idé, men faktum är att det ökar hudens kollagentillväxt på ett naturligt sätt. Det är en bra behandlingsmetod för exempelvis akneärr. När huden börjar producera mer kollagen bildas nya kapillärer i huden som ger en finare och fastare hudstruktur.
  • Fillers går att göra på många områden i ansiktet för att behandla exempelvis rynkor, förstora läppar eller förstärka ansiktets konturer. Behandling med fillers är väldigt säkra och effektiva där resultat syns direkt efter behandlingen. Det är viktigt att välja en klinik som använder erkända och välbeprövade produkter. Som tidigare nämnt är det alltid bra att boka in en första konsultation hos kliniken för att diskutera igenom förväntningar och önskade resultat. Vänd dig till erfarna läkare som gör en personlig bedömning och ger en rekommendation för den behandling som passar dig bäst, något du får hos Klinik Estetik.
  • Tear trough är en typ av fillersbehandling som trollar bort trötta ögon. Ju äldre vi blir, desto mer kan vi uppleva fördjupningar och minskad fettvolym under ögonen. Och tyvärr är det inget som sömn kan ändra på. Om du upplever att det här är ett problem så kan tear trough vara ett alternativ. Detta är en effektiv behandling för att få tillbaka volym och spänst samtidigt som hålighet och mörka partier reduceras.
  • Gynekomasti är när brösten hos män växer och kan påminna om kvinnobröst. Det här är något som oftast beror på att männens bröstkörtlar utvecklats så bröstmassan blir större. En del män kan tycka att det är besvärande eller inte estetiskt tilltalande, vilket då går att göra något åt om det skulle önskas. Gynekomasti i sig är inte farligt, men kan ibland ha bakomliggande sjukdomar. Det är bra att veta innan en bröstförminskning. Den vanligast orsaken till bröstförminskning hos män är att det känns estetiskt missklädsamt, men också att det kan kännas opraktiskt.

Det viktigaste att tänka på inför en behandling eller ett ingrepp är att du gör det för dig själv och ingen annan 🙂