Spara pengar – köp begagnad teknik

Spara pengar – köp begagnad teknik

 

Teknik är något som vi människor konsumerar dagligen. Vi behöver mobiltelefoner, datorer, surfplattor och mängder av andra enheter, oftast bara för att klara av arbete och skola. Utöver det nödvändiga så köper vi även in tonvis av annan teknik, såsom smartklockor och andra smarta enheter till våra hem eller fritidsintressen. Det är roligt med teknik och man ska såklart köpa det man behöver, men det kan bli väldigt dyrt om man hela tiden köper nya saker och de senaste modellerna.

 

För att spara in på kostnaderna för sin teknik kan man se över vilka alternativ man har att välja mellan. Visst, man kan välja att avstå från att köpa en ny mobiltelefon eller en smartklocka, men det är ju väldigt roligt att prova nya produkter och tjänster.

 

Köp i andra hand

 

Det man kan göra om man vill köpa nytt men samtidigt spara pengar är att köpa begagnade mobiler eller andra enheter. Det finns mängder av teknik som går att köpa i andra hand, både fysiskt och på nätet. Många återförsäljare erbjuder begagnade enheter direkt i affärer, och man kan även köpa på sociala medier av privatpersoner som säljer stationär dator eller andra enheter i andra hand.

 

Hitta fynd på nätet

 

Om man spanar på köp- och säljsidor, digitala återförsäljare eller annonser på nätet kan man hitta otroliga fynd. Många privatpersoner och företag säljer gamingdator som knappt är använda, på grund av att de själva köpt nytt eller inte har behovet av enheten längre. En mans skräp är en annan mans guldgruva – är det inte så man säger? Spara tusentals kronor och hitta ny teknik på nätet i andra hand. Förutom pengar sparar man dessutom på miljön genom att ta till vara på teknik som annars kanske skulle kastas eller glömmas bort.

Glöm inte tillbehören!

Oavsett vilken teknik du köper krävs det att du har rätt typ av tillbehör för att kunna använda den optimalt. Nedan listar vi några tillbehör som du kanske redan har hemma, men om inte, säkra upp så du inte står där och ska dra igång din nya dator eller tv och så saknar du en sladd eller adapter.

VGA-kabel

En vga-kabel är visserligen mest till för äldre datorer och skärmar, men chansen är stor att du någon gång kommer behöva ha en hemma.

Hdmi-kabel

Hdmi är uppgraderingen till vga, vilket möjliggör överföring av både 4k och ljud. Se till att köpa en högkvalitativ hdmi-kabel så är du set för många år.

HDMI till DVI-adapter

En HDMI till DVI-adapter kommer in perfekt när du ska ansluta flera skärmar till en och samma dator. Många gånger har kanske datorn 2 hdmi och 2 dvi-portar, så genom att kunna alternera mellan hdmi och dvi kan du ha upp till 4 skärmar på en dator! Smidigt!

Powerbank

Är du på resande fot ofta? tänk att kunna ladda telefonen eller laptopen oavsett vart du befinner dig? med en powerbank är detta möjligt!