Dags för renovering? Här är 5 populära trender att följa

Dags för renovering? Här är 5 populära trender att följa

 

Att renovera är kul och något som många älskar att göra. Det är alltid roligt att se sitt hem förändras, vare sig det handlar om att måla om, bygga nytt eller byta ut. Det finns dessutom så många olika möjligheter när det kommer till renovering. Man kan förvandla något tråkigt till något fantastiskt, göra om rum till något helt nytt eller bygga nya förlängningar av sitt hus för att öka dess värde.

 

Precis som det är i modevärlden, finns det även trender att spana efter i inredningsvärlden. Även renoveringar kan följa trender, iallafall när det kommer till färg- och materialval. Det kan variera lite år för år, och oftast följer hustrenderna faktiskt i samma stil som modetrenderna. Ett exempel på detta är 80-tals trenden som kommit tillbaka i modevärlden, i form av färger och material. Samma trend syns i inredning nu då mängder av möbler och dekor säljs i galna neonfärger och unika former.

 

Om ni ska börja renovera där hemma och vill följa trenderna lite har ni kommit till rätt artikel! Här listar vi fem renoverings trender som man definitivt ska ha i åtanke om man ska renovera huset under 2022.

 

  1. Badrum i minimalistisk utformning

 

Om man planerar på att renovera badrum Stockholm finns det många olika trender att följa, men den absolut populäraste är att hålla sig till en minimalistisk utformning. Detta gör man genom att lägga natursten eller microcement istället för kakel, inreda i dova färger och inte ha för mycket plotter i badrummet. Det skapat en ren och fin känsla som påminner om ett spa, eller ett resort utomlands. Det finns mängder av inspiration att hämta på nätet för den som vill renovera sitt badrum i minimalistisk stil. Rådgör med en byggfirma om badrumsrenovering solna och visa inspirationsbilder, så gör de jobbet på ett professionellt sätt.

  1. Jordnära färger och material

 

Att renovera sitt hus i jordnära färger är en trend som funnits länge, men som fortsätter att vara aktuell år efter år. Det ger huset en stilren känsla samtidigt som det bringar ett lugn till hela bostaden. Att tänka på om man vill följa trenden är att måla väggarna i jordnära färger, köpa möbler i trä eller andra naturliga material samt att inte ha för mycket plotter runtom i huset. Kontakta en firma som genomför renovering Stockholm och rådgör med dem angående vad som kan göras i huset för att skapa en mer jordnära känsla.

  1. Unika former och personliga stilar

    När man renoverar hemma är det alltid roligt att göra det efter sitt eget tycke och smak. Man kan absolut hålla dig till vissa färgskalor eller stilar, men ett tips är att slänga in lite möbler eller dekor i unika former och färger. Något som är otroligt trendigt just nu är speglar, ljus och andra dekorationsföremål i unika former och mer starka färger. Prova på det själv!

 

  1. Second hand och återbruk

    Att renovera behöver inte innebära att man ska köpa nya saker, det är otroligt inne just nu att återbruka och köpa möbler och material second hand. Det går till och med att köpa virke second hand, om man kanske ska bygga egna möbler eller något annat till huset.

 

  1. Färg!

 

Vi pratar ofta om minimalism och jordnära färger, men en trend som fullkomligt tagit över i år är färg! Om man ska genomföra en badrumsrenovering värmdö kan det vara en bra idé att se över om man kanske ska måla en vägg i en starkare färg, medan resten av huset håller neutrala toner. Prova på olika färger och hitta något som passar in med husets övriga stil, samtidigt som det sticker ut lite ur mängden.