Varför ta hjälp med bokföringen?

I Sverige är det bestämt att alla näringsidkare ska bokföra enligt samma standard. Som ny företagare kan du känna att du möter en djungel av byråkrati och juridik. Samtidigt är du kanske som mest inspirerad att starta upp eller utveckla ditt företag, inte alls att bokföra.

Lönsam bokföring

Timmarna du lägger på bokföring blir ofta dyrare i längden än vad det skulle ha kostat att anlita någon som jobbar enbart med det här. Utbildade bokförare är inte bara kunniga inom området. De har också vanligen en bred erfarenhet och hanterar därmed alla de där särskilt krångliga paragraferna med samma självklarhet och snabbhet som de enklaste.

Idag blir det allt lättare att få hjälp av en bokföringsbyrå. Behovet ökar, tjänsterna utvecklas och digitaliseras och bokföringsbyråer blir både flera och större. Ibland har det varit svårt att hitta en bokförare som hinner med. Så är det inte idag.

Redovisningsbyrå Stockholm

En redovisningsbyrå och bokföringsbyrå är i princip samma sak. Många använder båda begreppen parallellt. Om det finns en skillnad så är den att redovisningsbyrån tillhandahåller mera omfattande tjänster. Vanligen spelar det ingen roll vad din bokförare kallar sig. För att exempelvis hitta en redovisningsbyrå Stockholm eller i närheten, räcker det ändå inte att hitta rätt sökord.

Du vill välja en bokföringsbyrå som du har lätt att kommunicera med. För det första ska bokföraren eller de bokförare du samarbetar med vara lätta att diskutera med. På så vis kommer samarbetet att vara mycket lättare. För det andra ska de tala klarspråk. De ska alltså undvika onödigt svåra begrepp och kunna dela med sig av sin kunskap. En professionell bokförare behöver inte gömma sig bakom krångliga begrepp och lagar.

När du har sökt på bokföringsbyrå Stockholm, hittat några som verkar kunna det här med kommunikation och eventuellt har tagit reda på andras erfarenheter – är det bara att ta kontakt och berätta om ditt företag och dina behov.

Det här kan en bokföringsbyrå hjälpa dig med

Det allra viktigaste en bokförare gör är att hjälpa dig få tid att utföra ditt huvudsakliga arbete istället för pappersvändning. Dessutom kan du spara pengar. Dels ska du självklart slippa avgifter för försummade redovisningar eller paragrafer du inte kände till. Men du kan i bästa fall också få tips om avdrag eller bidrag och exempelvis ett ännu billigare automatiserat system för bokföringen.

Det här förutsätter dock en kvalitativ bokföring framom en kvantitativ. Du behöver alltså ha en person du talar med och kanske bollar tankar med, istället för att dina uppgifter bara går igenom ett system där allt automatiskt hamnar på rätt rader. Också det här ska en bra bokföringsbyrå kunna ge dig.